Omgaan met depressie – Psycholoog Zutphen

Alles in en om je heen is depressief

Jouw depressieve gevoelens kleuren je wereld. Zelfs al weet je dat je het zonnige zou kunnen zien en dat het rationeel naast de waarheid is; alles lijkt leeg en zinloos. Die gevoelens heb je niet alleen in je hoofd, ze zitten in je lichaam. Zo komen slaapproblemen vaak voor en sommige mensen vallen plots erg af of komen juist snel aan.

Steeds meer alleen

Soms worden mensen somber van de eenzaamheid, maar vaker zorgt je depressie er voor dat je je afzondert. Je bent liever alleen, mensen hebben moeite je te begrijpen en goedbedoelde hulp of opgewektheid werkt juist averechts.

Gaat het over?

Hoewel het voor iedereen anders is, kun je zeggen dat een depressie 8 maanden duurt. Richt je er niet te veel op, want de helft van de gevallen is korter dan 3 maanden en 1 op de 5 is er langer dan 2 jaar mee bezig.

Behandeling depressie

Er zijn veel verschillende methoden op somberheidsklachten te behandelen, in sommige gevallen met medicijnen, maar meestal niet. De precieze behandeling hangt af van de zwaarte van je klachten, hoe lang je er al mee rond loopt en hoe je verder in elkaar steekt.

In sommige gevallen helpt het al de leefstijl aan te passen, meer in beweging te komen en grip te krijgen op het verloop van gedachten. In de meeste gevallen zet ik een combinatie van technieken in, waardoor je in beweging komt, zowel geestelijk als lichamelijk. Gesprekken, opdrachten en analyse.

Contact met psycholoog Zutphen

Voor direct advies of vragen over jouw klachten is Psychologen Nederland bereikbaar op 085-4014720. We hebben allemaal een opleiding in de psychologie, zodat we je inhoudelijk goed kunnen helpen. Daarnaast kennen wij onze psychologen goed, waardoor we precies weten welke psycholoog bij jou als persoon past en welke psycholoog gespecialiseerd is in jouw klachten. En dat zonder wachtlijsten!