Mindfulness bij psycholoog Zutphen

Mindfulness is leven met aandacht. Dat je de dingen die op je pad komen, wat dat dan ook is, met aandacht aangaat. Veel van je aandacht gaat namelijk verloren naar de duizend gedachten in je hoofd over de situatie waar je in bent. In plaats van het aan te gaan en verder te gaan, bouw je als het ware een paleis van piekeren en problemen.

De kracht van aandacht

In dat paleis ben je bepaald niet mild voor jezelf. Je trekt dingen uit zijn verband, je zoomt in op dingen die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn en je kunt er kamers vol verwijten over je eigen gedrag vinden. Dat allemaal terwijl je beter al die energie en denkkracht kunt gebruiken om dat wat je aan het doen bent, goed te doen – met aandacht.

De kunst van het opgeven

Dat klinkt best raar. Het past niet bij hoe we zijn groot gebracht. Als het niet lukt, probeer je gewoon harder. In veel gevallen is dat ook een goede instelling. Maar soms niet. Er kunnen dingen gebeuren, er kunnen situaties zijn waarin je even niets kunt doen. Misschien is het beter even te wachten, te snappen dat je dit niet kunt doen zoals je wilt. ‘Opgeven’ wil niet zeggen dat je er niks meer mee doet maar dat je het krampachtig moeten eraf haalt. Op het moment dat je niet meer piano speelt om beroemd pianist te worden, kun je weer genieten van het spel en de muziek.

Mindfulness is een onderdeel van een coaching of therapie

Mindfulness is voor veel klachten bijna een voorwaarde om op een goede manier verder te kunnen groeien. Ik, en veel psychologen met mij, gebruik mindfulness om een denk- en gedragpatronen te doorbreken. Het mooie van mindfulness is dat het goed en snel werkt én dat je er veel aan hebt, ook buiten de coaching of therapie. Het geeft je meer kans om te genieten, om de mooie dingen te zien en de minder mooie te nemen voor wat ze zijn.

Met mindfulness binnen de therapie krijg je een nieuwe grondhouding die je in staat stelt te groeien. Je begrijpt makkelijker waar je voor staat, wat je belangrijk vindt en je kunt veel dichter bij jezelf blijven.

Mindfulness training – snel inzicht geven in jouw leven

Mindfulness helpt je bewuster en met meer aandacht leven. Een training, of zoals bij mij in een coachingstraject of in therapie, geeft je heel snel veel inzicht. Het heeft tijd en aandacht nodig om mindfulness ook echt op te nemen in je leven. Het is geen trucje waarmee je leven ineens een andere kleur krijgt maar het kan een wezenlijk onderdeel van verdieping en kwaliteit van jouw leven.

Lees meer over de werkwijze van een mindfulness training

Contact met psycholoog Zutphen

Voor direct advies of vragen over jouw klachten is Psychologen Nederland bereikbaar op 085-4014720. We hebben allemaal een opleiding in de psychologie, zodat we je inhoudelijk goed kunnen helpen. Daarnaast kennen wij onze psychologen goed, waardoor we precies weten welke psycholoog bij jou als persoon past en welke psycholoog gespecialiseerd is in jouw klachten. En dat zonder wachtlijsten!