Mindfulness training bij psycholoog Zutphen

Met een Mindfulnesstraining leer je in acht weken gevoelens van stress te verminderen en een algemeen positievere instelling in je werk, leven en lijf in te nemen.

Mindfulness training – meer controle over je leven

Die acht weken neem je echt even de tijd de technieken van Mindfulness te leren. Je zult merken dat je je daarna veel beter voelt en meer rust en controle over je leven hebt. Waar je ook nog eens meer van geniet.

Met je hoofd er weer helemaal bij

De grondgedachte van Mindfulness is heel eenvoudig: veel mensen houden hun hoofd er niet bij. Dat wil zeggen, in de meeste situaties ben je met je gedachten werkelijk overal behálve in die situatie. Of het nu een vergadering met collega’s is, het afhalen van de kinderen op school, een etentje met vrienden of als je een gesprek hebt met een nieuwe klant.

Is je leven kleurloos?

Je zit boordevol gedachten. Over jezelf. Over wat je doet. Over hoe je het doet. Je bedenkt wat er allemaal kán gebeuren en hoe dat voor jou uitpakt. Maar je denkt ook aan vorige keer dat je in precies zo’n situatie was en je kunt jezelf wel voor je hoofd slaan, hoe je toen deed. Tegelijkertijd moet je niet vergeten vanavond nog even dit te doen, die te bellen en die ene afspraak af te zeggen. En had je nu eigenlijk de deur wel op slot gedaan?

Je doet het gros van de dingen die je doet op de automatische piloot. Dat kun je. Maar is dat wat je wilt? Die automatische piloot maakt de dingen net niet goed af en laten we wel wezen, je geniet ook op de automatische piloot. Daardoor wordt alles kleurloos.

Haal al die duizend stemmetjes uit je hoofd

Mindfulness is een training die heel nauw aansluit bij het centrale principe van cognitieve therapie en dat is dat je gedachten aan de haal gaan met je gevoelens én met de werkelijkheid. Je denkt ‘als ik zo doe, denkt hij vast dat…’ en daarom doe je het maar niet. Of je bent bang wat er wel niet kan gebeuren als ‘ik dit doe’. Negen van de tien keer klopt wat je denkt niet met de werkelijkheid. Als je een keer ‘nee’ zegt, kost dat je heus je baan niet. Als je een keer niet meedoet vinden ze je heus nog net zo aardig.

Met de Mindfulness training haal je al die stemmen, gedachten en ruis uit je hoofd. Je bent er met je hoofd helemaal bij. Daardoor ben je meer alert, maak je betere beslissingen en kun je dingen echt afronden. Maar nog veel belangrijker, je geniet van wat je doet, ziet en beleeft. Daarmee haal je de sleur uit je dag en maak je betekenisvolle, mooie dingen mee. Het krijgt allemaal weer kleur.

Mindfulness training – het geeft je een positief gevoel

Vandaar dat een Mindfulness training niet alleen stress gevoelens vermindert, maar je in het algemeen een positievere houding ten aanzien van je eigen leven en wat je meemaakt geeft. Daarmee verrijkt Mindfulness je leven. Je kunt altijd met een Mindfulness training beginnen. Ook als je geen klachten hebt levert de training je veel op.

Meer informatie over Mindfulness

Wil je meer weten over Mindfulness? Kijk dan ook even op minned.nl. Daar vind je alle informatie over Mindfulness, speciale yoga en meditatietechnieken en een aantal handige oefeningen om meteen te proberen.

Contact met psycholoog Zutphen

Voor direct advies of vragen over jouw klachten is Psychologen Nederland bereikbaar op 085-4014720. We hebben allemaal een opleiding in de psychologie, zodat we je inhoudelijk goed kunnen helpen. Daarnaast kennen wij onze psychologen goed, waardoor we precies weten welke psycholoog bij jou als persoon past en welke psycholoog gespecialiseerd is in jouw klachten. En dat zonder wachtlijsten!